
MALZEMELER:200gr.kalın puanlı iplik,desen için kadife iplik(puanların renginden)beş düğme(biri yedek),5 numara şiş
MANTO:Tek parça olarak örüldü
YAPILIŞI:118 ilmek başla.10 sıra haraşo ör.her iki taraftan altışar ilmeği haraşo ,aradaki ilmekler düz olarak 50 sıra daha örerken.eşit aralıklarla ilikleri aç. Lastik örgüye geçerken eşir aralıklarla 18 ilmek eksilt (şiş üzerinde 100 ilmek kalmıştır).dört sıra daha lastik ör.
Bölümlere ayırmak için:
1-24 ilmek ör (ön parça için)
2-6 ilmek kes (birinci koltuk altı için)
3-40 ilmek ör( arka için)
4-6 ilmek kes (ikinci koltuk altı için)
5-kalan 24 ilmeği ör(ikinci koltuk altı için)
Bundan sonra
ÖN: birinci bölümün ilmeklerini ayrı şişe al(24 ilmek).lastik örgü ile devam ederken ön sırada koltuk tarafımdan iki defa birer ilmek kes.lastik örgüden itibaren 24 sıra örünce ,yaka dekoltesi için.4-3-2-2-1 ilmek kes( şişte 10 ilmek kalmıştır.iki veya dört sıra daha örünce iki aşamada omuz ilmeklerini keserek bitir.
İkinci ön parçayı da aynı şekilde ör.
ARKA:40 İlmeği şişe al.lastik örgü ile 32sıra ör.ense dekoltesi için merkezdeki 12 ilmeği kes sonra her iki tarafta 2-2keserken onar ilmeği de omuzlar için iki aşamada keserek bitir.
KOL:Ön ve arka omuzu dikerek birleştir.koltuk çevresinden 48 veya 50 ilmek toplarken omuz kısmında ilmekleri sıkça al (bolluk vermek için) Örmeğe geçerken önce merkezdeki 16 ilmeği ör ve geri dön. bu sefer 19 ilmek ör ve geri dön. 21ilmek ör ve ger dön.24 ilmek ör ve ger dön ,27 ilmek ör ve geri dön, 29 ilmek ör ve geri dön,31 lmek ör ve geri dön. Bundan sonra şişteki bütün ilmekleri örerek devam ederken her iki taraftan beş sırada bir,birer ilmek eksilt. Koltuktan itibaren 30 sıra örünce haraşo örgüye geçerken şiş üzerinde 36 ilmek kalacak şekilde eşit aralıklarla eksilmeler yap.8 sıra haraşo ör ve bitir.yaka çevresinden 46 ilmek topla 3 numara şişle 5 sıra ters ör.6. sırada bitir.içe doğru bastır.hafiften tutturarak dik düğmeleri takarak tamamla.
Not:kolu ayrı olarak örüp takabilirsin. www.pervinengin.net
BAŞLIK:60 ilmek başla.6 sıra tekli lastik ör.düz örgüye geç .toplam 26 sıra daha örünce son sırada devamlı iki ilmek birden ör,sağdaki şişe iplik atarak ajur yap.tekrar iki ilmek birden ör,sağdaki şişe iplik at. Sonuna kadar bu şekilde ör. Ajurları boşa al. ördüğün iplikten iki kat yap. ilmeklerden geçir ve sıkıca bağla.yanları dik.tepesine uygun düğmeyi dikerek birleştirme yerini kapat www.pervinengin.net
KAŞKOL:100 ilmek başla.10 sıra haraşo örerken iki taraftan her ön yüzde dördüncü sıradan itibaren birer ilmek artır.düz örgüye geç ikişer sıra çizgiler koyarak 5 sıra ör ( şiş üzerinde 110 ilmek oldu) bu sefer her iki tarafta birer ilmek eksilterek ör.100 ilmek kalacak gibi modele bakarak bitir.ucuna ponpon takarak tamamla. www.pervinengin.net.
TOZLUK:bilekten tabana doğru örülmüştür.
:28 ilmek başla.10 sıra haraşo ör.çizgiler koyarak 12 sıra daha düz ör. Her ön yüzde merkezdeki iki ilmeğin iki tarafına birer ajur yap.üst üste 3 ajur yapınca 10 sıra haraşo ör ve bitir.yanları birleştirerek tamamla. www.pervinengin.net
Bu kategorideki diğer makaleler | Yayınlanma |
ÇOCUK TAKIMI (manto,başlık,kaşkol,tozluk) | 2016/11/23 |
SARI İŞLİ PALTO (kapüşonlu) | 2015/3/30 |
KAPÜŞONLU MONT(kadife iplikten) | 2015/3/23 |
BEYAZ KISA ÇOCUK CEKETİ | 2010/10/22 |
FERMUARLI ÖRGÜ PARDESÜ. | 2010/10/9 |
KIRMIZI MANTO (kapüşonlu ve astarlı) | 2010/5/23 |
GRİ MONT | 2009/5/13 |
GRİ KABAN( gri:siyah ;kırmızı çizgili ) | 2009/4/19 |
LACİVERT MONT (Raglam kol ) | 2009/4/19 |
SARI-KAHVERENGİ FERMUARLI MONT | 2009/3/1 |
MOR KABAN VEYA TÜNİK | 2009/3/1 |
KAPÜŞONLU SİYAH- GRİ KALIN ÇİZGİLİ HIRKA veya KABAN | 2009/3/1 |
EBRULİ DİK YAKALI MONT | 2009/3/1 |
GRİ MONT(CEPLİ) | 2009/3/1 |
KAHVERENGİ – YEŞİL (EBRULİ ) MONT | 2009/3/1 |
MAVİ ÇİZGİLİ TUNİK | 2009/3/1 |
MAVİ BEYAZ KAPÜŞONLU PALTO (Erkek çocuklar için ) | 2009/3/1 |
KAPÜŞONLU BEYAZ –SARI MANTO | 2009/3/1 |
EKOSE MONT | 2009/2/16 |
KAPÜŞONLU BEYAZ –SARI MANTO | 2009/2/16 |
Yorumların sorumluluğu gönderen üyelerimize aittir. Yorumların içeriğinden, yorumu gönderen üyelerimiz sorumludur.
|