BEDEN:38-40
MALZEMELER:100gr. siyah sakallı iplik(ince siyah tiftik iplikle beraber sarılmış)
BEDEN: 146 ilmek başla (örgünün beden kısmı tek parça olarak örülmüştür). iki sıra haraşo ördükten sonra her iki taraftan ön sıraları örerken üç kez birer ilmek artır(köşeyi yuvarlamak için)14 sıra (7 çizgi) haraşo ör. düz örgüye geçerken kımızı iplikle dört,saçaklı siyah iplikle iki, kırmızı iplikle dört, siyah iplikle 12,saçaklı siyah iplikle iki,kırmızı iplikle iki siyah iplikle 12sıra ördükten sonra bu düzende desenleri tekrar ederek koltuğa kadar ör.şiş üzerinde 152 ilmek var. Merkezdeki 70 ilmeği arka,yanlardan 41 er ilmeği ön parçalar için ayrı şişlere al.arka koltuk oyuntusunu 2-2-1 olarak yap.istediğin boyu elde edince (desenleri sayarak) omuzlardan 16 şar ilmeği üç defada kademeli olarak keserken merkezdeki 28 ilmeği hafif ense oyuntusu yaparak kes ve bitir.
Ön koltuk oyuntusunu 4-3-1-1 olarak kes. Yaka dekoltesi için 6-4-3-2-1 kes.istediğin yüksekliği elde edince kalan 16 ilmeği de arka omuz gibi kes. Sağ ön parçayı , sol ön parçasının simetriği olarak ör.gerektiği yerlere ilikleri aç.
KOL:35ilmek başla.12 sıra (6 çizgi)haraşo ör.düz örgüye geçerken eşit aralıklarla beş ilmek artır. Desenleri koyarak örmeğe devam ederken şiş üzerinde 66 ilmek oluncaya kadar takriben her sekiz sırada yanlardan birer ilmek artır. İstediğin yüksekliği elde edince koltuk oyuntusu için her iki taraftan 3-2-1-1-1…keserek ör. şiş üzerinde 24 ilmek kalınca iki taraftan 2-3-4 kestikten sonra kalan 6 ilmeği de bir defada keserek bitir.
YAKA: yaka çevresinden tığ yardımıyla 60 ilmek topla (28 ense +16 sağ+16sol yakadan).5 sıra düz örünce her iki taraftan birer ilmek,tekrar iki sıra daha örünce her iki taraftan birer ilmek daha kes (yaka kenarını yuvarlamak için) .dokuzuncu sırayı veya istediğin yüksekliği elde edince bir sıra ters örgü geç (yakanın içe doğru kolay kıvrılması için).ördüğümüz bölüm yakanın üst bölümüydü.yakanın alt bölümümü üst bölümün simetriği olarak ör yanı yanlardan eksilttiğin ilmekleri sırası gelince artır.yakanın güzel durması için her zaman üst bölüm alt bölümden biraz geniş tutulur.bunun için alt yakaya geçerken orta kısmında (ensenin başı ve sonu olabilir)toplam iki ilmek eksilt.bitirirken de iki sıra önce bitir. Alt yakayı içe doğru bastır.düğmeleri dik.ön kenarlarına (haraşo ile düz örgü arasına)etamin iğnesine kırmızı iplik takarak veya yün tığıyla süs dikişi geç(esnememesi için).
CEP:20 ilmek başla ,28 sıra düz ör.ilmekleri kapatmadan şiş üzerinde kalsın.hırkanın ön kısımlarını örerken haraşodan ilmek içerden başlayarak 20 ilmek haraşo ör. haraşo örerken tam ortasına gelecek şekilde ilik aç. altı çizgi haraşo örülünce her iki taraftan birer ilmek bırakarak18 ilmeği kapat arka sırayı geçerken ördüğün cepleri yanlardan birer ilmek keserek cep ağzına yerleştir. Örgü bitince cebi ve düğmelerini dik.wwwpervinengin.net.